Looking forward to become your partner of choice!

Onze service

Of het nu gaat om een uitgebreide reparatie in een droogdok of een noodreparatie, drijvend of tijdens de cargo-operatie, EDR kan u van dienst zijn! Met onze jarenlange ervaring in scheepsreparatie en –onderhoud bieden we de hoogste kwaliteit op het moment dat snelheid en professionaliteit gewenst is. EDR levert haar diensten aan scheepseigenaren, managers, agenturen, P&I club, stevedores, droge dokken, fabrikanten van onderdelen etc.

 

Drijvende reparaties

Drijvende reparaties EDR

EDR is dé expert als het gaat om het uitvoeren van uitdagende drijvende reparatiewerkzaamheden. Of het nu gaat om gepland onderhoud of een reparatie als gevolg van een botsing of ongeval, EDR kan elke reparatie boven de waterlijn voor u uitvoeren.

Naast onze eigen medewerkers beschikt EDR over een uitgebreid netwerk van professionele onderaannemers met wie regelmatig wordt samengewerkt. EDR biedt een all-in-one service voor zowel eenvoudige- als complexe scheepsreparaties. Werkzaamheden die EDR voor u kan uitvoeren zijn o.a.: mechanisch onderhoud, metaalbewerking, vervanging van ankers en kettingen, vervanging van pijpen en leidingen, schoonmaakwerkzaamheden, vervanging van brandwerende deuren, inkoop van onderdelen, reparaties aan kranen, BT, boilers, masten, PCS etc.

 

 

 

Mechanische reparaties

Mechanische reparaties EDREDR voldoet aan alle eisen die de maritieme- en offshore industrie stelt aan mechanische reparatie en refit. Onze mechanische afdeling beschikt over een team van gekwalificeerde vakmensen, een volledig uitgeruste werkplaats en goed georganiseerd field service management.

Op het gebied van dieselmotoren behoren onze service-engineers tot de meest competente technici in de regio. EDR is dé partner voor reparaties aan vier- en tweetakt dieselmotoren en heeft ruime ervaring met Wärtsilä, Sulzer, SKL en MAN motoren tot 98MC (!). Maar onze kwaliteiten gaan verder!  Zo kan EDR alle maritieme- en offshore gerelateerde werkzaamheden uitvoeren aan lieren, pompen, hydraulische apparatuur etc.

Neem contact met ons op en informeer wat EDR voor u kan betekenen. We helpen bij het oplossen van langdurige en dreigende problemen. Ons team staat het hele jaar door 24/7 tot uw beschikking.

 

 

Elektrotechnische reparaties

Elektrotechnische reparaties EDR

Onze elektrotechnische afdeling bestaat uit goed opgeleide elektrotechnici met ruime ervaring in de maritieme industrie. Ze genieten een uitstekende reputatie en staan garant voor een hoog kwaliteitsniveau in reparatie en onderhoud van elektrotechnische installaties. EDR is gekwalificeerd en werkt oplossings- en servicegericht tegen scherpe prijs.

Diensten:
Vervanging, reparaties of aanpassingen van maritieme instrumentenpanelen. Reparatie en modificatie van schakelpanelen en belangrijke voortstuwing- en stuurinrichting systemen. Eén van onze specialiteiten is het vergroten van de reefercapaciteit op containerschepen, dit kan zowel een tijdelijke als permanente installatie omvatten.

Ook demontage en het opnieuw installeren van motoren aan boord is onderdeel van onze dienstverlening. We leveren en onderhouden vrijwel alle apparatuur die door commerciële schepen aan boord worden gebruikt, van bedrading tot grote complexe installaties.

 

Metaalbewerking

Metaalbewerking EDR

Metaalbewerking is de grootste afdeling binnen EDR. Plaatwerkzaamheden zoals luikreparaties, vervanging van zijbeplating, reparaties aan gangways, relingen, loopbruggen, rongen, pijpen en leidingen behoren tot de service. Maar ook voor prefabricage in eigen werkplaats, aanpassingen aan de laadruimtes en reparaties aan containergeleiderrails zijn we goed uitgerust, ook bij spoedgevallen.

Onze werkplaats is BV gekeurd en volledig uitgerust voor het uitvoeren van alle maritieme en offshore gerelateerde reparaties en metaalbewerkingen. Zo beschikken we over een machinepark met CNC draai- en freesmachines en een moderne plasmasnijmachine. Dit stelt ons in staat om alle werkzaamheden binnen de kortst mogelijke termijn binnenshuis uit te voeren. Daarnaast hebben we altijd 100MT plaat- staf- en lasmateriaal voorradig (Grade A, EH36, …).

EDR voldoet aan de hoogste normen die aan maritieme fabricage- en reparatiewerkzaamheden worden gesteld. Doorlopend zien we erop toe dat de geldende normen en procedures worden nageleefd. Onze lassers genieten een uitstekende reputatie in hun vak en worden dan ook ingezet voor alle denkbare noodsituaties.

 

 

Schoonmaak-, spuit- en verfwerkzaamheden

Schoon- spuit- en verfwerkzaamheden EDRDeze afdeling kan alle voorkomende schoonmaak-, spuit- of verfwerkzaamheden aan uw schip of offshore constructie uitvoeren. Van het schilderen van relingen tot het stralen en coaten van scheepsrompen, EDR kan u van dienst zijn!

Beperken van de downtime
EDR heeft alle expertise in huis om uw schip of offshore constructie te reinigen en te coaten. Deze gespecialiseerde afdeling richt zich onder andere op het reinigen van brandstof-, ballast- en zoet water tanks, laadruimten en machinekamers. Omdat we met ervaren arbeidskrachten en professionele apparatuur werken, zoals hoge druk reinigers, pompen en testapparatuur, werken we kostenefficiënt. We beperken de downtime van uw schip tot het minimum door het aanbieden van een compleet servicepakket.

Buiten het reinigen van onderdelen en ruimtes is deze afdeling ook zeer actief werkzaam in het aanbrengen en/of vervangen van allerhande isolatiematerialen aan leidingen, motoren, machines, uitlaten, voorraadkamers voor levensmiddelen…

 

Werkplaats

Werkplaats EDR

Engine Deck Repair beschikt over een volledig uitgerust werkplaats voor het repareren en maken van stalen constructies, componenten en onderdelen voor de scheepsvaart. Werkzaamheden kunnen in eigen werkplaats maar ook op locatie worden uitgevoerd. Een team van 85 ervaren ingenieurs en technici staan tot uw beschikking. De BV erkende werkplaats heeft een oppervlakte van 8.000 m² met een buitengebied van 6000 m² en is uitgerust met verschillende bovenloopkranen van 5 ton, 6,5 ton en 20 ton capaciteit.

Onze metaal- en lasafdeling beschikt over een machinepark dat bestaat uit hydraulische persen, hydraulische guillotinescharen, 2 plasma snijmachines, een modulaire pijp en profiel plasma snijmachine (speciaal ontworpen voor een breed scala van pijpbewerkingen), MIG, TIG, booglasmachines en zelfs stuikmachines waarbij we elke vorm kunnen maken. Daarnaast is onze mechanische afdeling voorzien van diverse verspaan- en slijpmachines, zoals CNC draai- en freesmachines, klep slijpmachine, klepzitting frezen en hoonmachines.

Onze aanpak zorgt ervoor dat de juiste procedures voor kwaliteitscontrole worden uitgevoerd. Om het juiste reparatieproces vast te stellen gebruikt EDR machines en apparatuur voor het reinigen en inspecteren van beschadigde onderdelen zoals: een hoge druk reiniger met 1250 bar, een stoomdruk hydro-jet, een 20 voet zandstraalcontainer, een kleine zandstraalcabine, een kleine en een grote ultrasoon reinigingstank, verwarmde druktestbank, magnetische crack test, etc.

 

 

Technische voorzieningen

Technische voorzieningen EDR

De afdeling technische voorzieningen is 15 jaar geleden ontstaan vanuit de bevoorrading van onze eigen technische personeel met goederen, reserveonderdelen en machines. Op basis van deze jarenlange ervaring weten we precies wat nodig is om onze klanten te kunnen faciliteren.

Onze medewerkers richten zich doorlopend op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten tegen zeer concurrerende prijzen en strikte levertijden, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als aanvullende informatie nodig is over een gevraagd onderdeel, beschikt EDR over een team dat direct ter plaatse kan communiceren met de verantwoordelijke officier aan boord van uw schip.

Wanneer originele onderdelen niet verkrijgbaar zijn speelt de afdeling een cruciale logistieke rol en garandeert u de juiste alternatieve oplossing. Met een groot netwerk van leveranciers, technische expertise, professionele sourcing en inkoop van technische – en geavanceerde onderdelen, is EDR u met deze zaken graag van dienst:  accommodaties, lagers, dekmaterialen, elektrische apparatuur, luiken en mangaten, anodes, isolaties, machinerie, levering van metalen zoals brons, koper, messing en RVS, bewakingssystemen, reserve-onderdelen, pneumatische- en hydraulische componenten, veiligheidsmateriaal, gereedschappen, trillingsdempers, testen van kranen, pakkingen, afsluiters en pijpfittingen.

Naast directe bestellingen per mail vindt u EDR ook op de bekende maritieme e-commerce systemen zoals: ShipServ , TPS Real Marine en Mespas inkoop.

 

shipservTPSmespas

 

 

 

Logistiek en opslag

Logistiek en opslag EDR

De logistieke afdeling van EDR werd in 1999 opgericht ter ondersteuning van reparatiewerkzaamheden. Naarmate de hoeveelheid reparaties toenam groeide de afdeling van een klein magazijn en één vrachtwagen, naar een volledige logistieke afdeling met een groot magazijn, een verscheidenheid aan rijdend materieel en een wereldwijde expeditie.

Het magazijn van 5000m² overdekt en 3300m² open ruimte, wordt gebruikt als centrale opslag van onder andere scheepsonderdelen en goederen. Vanaf hier worden de onderdelen wereldwijd gedistribueerd via land-, zee- of luchttransport naar schepen die onderdelen nodig hebben.

Dagelijks ontvangen we bevoorradingsgoederen voor schepen die de Antwerpse of nabijgelegen haven aandoen. EDR ontlast hen van bevoorradingswerkzaamheden. Tevens faciliteert EDR in aanmeerlocaties, toegang tot terminals, aankomst- en vertrektijden, douaneformaliteiten etc.

 

Looking forward to be your partner of choice!